10.000 børn og unge er Grønne Sammen

I Viborg Kommune vil vi tage vores del af ansvaret for at skabe en grønnere fremtid for de kommende generationer. Det gør vi blandt andet ved at holde en årlig tilbagevendende emneuge i uge 36 og 37, som vi kalder Grønne Sammen. Her udbreder vi viden om bæredygtighed og grøn omstilling til vores 14.000 børn og unge i alle kommunens skoler på en lærerig og underholdende måde.

Forskellige i Fællesskab - emneuge på 3 ben

Fælles forløb - Ved at samle børn på tværs af dagtilbud og elever på tværs af skoler, får de en fælles oplevelse. Fx deltager alle 8. klasser i læringsforløbet "Voices of Tomorrow", hvor de lærer om tegneteknik og hvordan de kan bruge humor og billeder i klimadebatten.

Læringsforløb - Virksomheder, foreninger, kulturinstitutioner og andre vigtige aktører i samfundet bidrager med mere end 500 spændende læringsforløb fyldt med grønne oplevelser til de mange børn og unge. De enkelte skoler planlægger selv aktiviteter i løbet af emneugen via KLC-Viborg, Viborgs Kommunes åben skole-platform.

Lokale forløb - Grønne Sammen spirer mest i det lokale, hvor det er lærere, der planlægger emneugens indhold, så det er tilpasset deres eget fokus.

Hør Sigurd Barretts Grønne Sammen-sang

Billederne i galleriet må ikke downloades og videredistribueres.