Foto: Thomas Grøndahl

Der er både noget til haveelskeren, den madglade og hverdagsaktivisten, når tre tv-kendisser gæster Nytorv i Viborg.

- Festivalen under Grønne Sammen leverer igen i år et stærkt program. Det bliver to fantastiske dage med en masse inspiration, som vi alle sammen kan få gavn af i hverdagen. Det er tre gode navne, som besøger festivalen. Jeg håber, de vil trække mange gæster til Nytorv, siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

Spis grønnere med Claus Meyer

Fredag den 15. september klokken 15.15 kan du opleve tv-kok, kogebogsforfatter og madhusejer Claus Meyer, der i mere end 30 år har arbejdet for at fremme mulighederne og kvaliteterne i den danske madkultur.

Mad og måltider har et stort klimaaftryk, og Claus Meyer gør os klogere på, hvordan vi som forbrugere og samfund kan gøre en positiv forskel gennem vores vaner og mad.

Claus Meyer kommer også med konkrete bud på lækker klimavenlig mad med masser af grøntsager.

Hverdagsaktivisme for en grønnere hverdag

Måske kender du Signe Wenneberg fra tv, artikler, Instagram eller fra en af hendes mange bøger om hus og have. Hun er et sprudlende energibundt og en positivt tænkende hverdagsaktivist, så ingen bliver slået oven i hovedet med det, vi ikke gør.

Signe Wennebergs motto er: Ingen kan gøre alt - men alle kan gøre noget.

Når man indretter sin bolig, planlægger sit energiforbrug eller forholder sig til madlavningen i køkkenet, er der mange grønne valg at tage.

Signe kommer ind på nogle af dem i sin lille pep-talk på torvet lørdag den 16. september kl. 11.15 - med udgangspunkt i hendes bøger "Grønne Hverdagstips", "Byg Bæredygtigt" og "Spis din have".

Mød hele Danmarks kreative haveentusiast

Søren Vester lægger også vejen forbi Grønne Sammen. Den iderige og kreative nordjyde, som blandt andet er kendt fra DR-programmerne "I hus til halsen" og "Søren Vesters have", hvor Søren viser kreative ideer fra egen have, formidler glæden ved at være i haven.

Mød ham lørdag den 16. september kl. 13.45, hvor han giver input til, hvordan vi kan blive bedre til at være kreative i haven og se de muligheder, som forskellige haver rummer.

Søren Vester byder også op til dialog, hvor publikum har mulighed for at stille spørgsmål.

Yderligere oplysninger

Jesper Lauritsen, projektchef for Grønne Sammen, tlf.: 87 87 10 26