Flemming Jeppesen

Der bliver fuldt hus, når ca. 1.700 elever fra 2. og 3. klasse i Viborg Kommune er premieregæster til Sigurd Barretts nye sang, som han har skrevet til temaugerne Grønne Sammen.  

Og de mange børn får et klart budskab om, at vi skal passe på jordkloden.  

 - Det er vigtigt for mig, at vi alle sammen passer på vores jord og tænker bæredygtigt. Sang og musik kan virkelig knytte mennesker sammen om et fælles budskab. Derfor er jeg også glad for, at jeg har fået lov til at skrive Grønne Sammens helt egen sang, som netop sætter fokus på at være grøn, fortæller sangskriver og musiker Sigurd Barrett, som selv er fra Viborg. 

Elever samlet til naturfest 

Koncerten finder sted ved Hald Hovedgård, hvor elever fra 2. og 3. klasse er samlet til børnefestival. I forbindelse med sangpremieren, bliver der optaget en musikvideo, som kan opleves ved Den Grønne Festival på Nytorv i Viborg den 15. og 16. september.  

Børnene kan, udover at synge med på Sigurds nye sang, også høre ham fortælle om grøn bæredygtighed i børnehøjde. 

Stjerneløb med bæredygtig viden 

Foruden Sigurd Barrett, kan eleverne i 3. klasse også se frem til at deltage i et Stjerneløb i Barokhaven. Løbet kredser om klimatilpasning og bæredygtighed. 

Det sker i et samarbejde med læreruddannelsen fra Skive, hvor de studerende på outdoor-linjen får mulighed for at afprøve deres take på bæredygtighedsundervisning i praksis sammen med eleverne.  

Eleverne i 2. klasse skal arbejde kreativt med menneskers samspil med naturen og blandt andet prøve kræfter og drama i samarbejde med kulturskolen og naturskolen.

Fakta

Grønne Sammen-sangen får premiere fredag den 8. september, når Sigurd Barrett går på scenen til sit første show kl. 9.15-10.00 ved Naturskolen på Hald i Viborg. 

14.000 børn og unge fra Viborg Kommunes dagtilbud og skoler deltager i emneugerne Grønne sammen i uge 36 og 37.

 

Yderligere information

Thora Bundgaard Sørensen, pædagogisk konsulent, T: 87 87 10 72 

Britt Roslyng, kommunikationskonsulent, T: 87 87 10 06