Den Grønne Festival kobler sig i år til temaerne i Viborg Kommunes Klimaplan. Foto: Alkymedia

Grønne Sammen handler forsat om at inspirere hinanden til en mere bæredygtig hverdag. Og netop på festivalen kan du få masser af viden, idéer og blive inspireret på den underholdende måde i de mange stande og fra de to scener.

Sidste år havde festivalen 4.500 besøgende og i år er målet, at endnu flere lægger vejen forbi.

- Det er aldrig helt til at vide, hvordan nye initiativer bliver modtaget. Derfor var vi meget begejstret for den ilddåb, som Grønne Sammen-festivalen fik sidste år. Nu er det andet år, vi omdanner Nytorv til at en grøn inspirationsplads, hvor vi håber, at endnu flere besøger festivalen, siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

Grønne Sammens otte tematikker

Grønne Sammen handler om bæredygtighed og grøn omstilling. Det er store begreber, der indeholder mange muligheder. For at gøre det mere konkret og lettere at arbejde med, kobler Grønne Sammen sig i år på Viborg Kommunes klimaplan og dens seks tematikker; Energi, affald, transport, forbrug, fødevarer og klimatilpasning.

- Der er nok ikke mange borgere, der kender Viborg Kommunes klimaplan eller ved, hvad den betyder for dem. Det vil vi gerne ændre på. Derfor sætter vi med Grønne Sammen spot på klimaplanens seks temaer, og hvordan vi hver især kan rykke Viborg i en grønnere retning, siger Ulrik Wilbek.

Ud over temaerne i klimaplanen, er menneskets samspil med naturen, der stammer fra den pædagogiske læreplan og erhverv, der er en grundpille i åben skole-samarbejdet temaer i Grønne Sammen.

Fakta

Grønne Sammen har eksisteret som emneuger for 14.000 børn og unge i dagtilbud og skoler siden 2020. I 2022 blev Grønne Sammen-festivalen holdt for første gang på Nytorv i Viborg, hvor 4.500 fik inspiration og viden om en grønnere hverdag i festivalens boder og fra scenen.

Yderligere oplysninger

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, tlf.: 40 78 88 00