Workshops om vanddyr - små som store, haletudser, udvikling fra haletudse til frø og livet i vandet er omdrejningspunktet, når hundredvis af 5-6-årige mødes til naturfest.   
Naturfesten finder sted på Hald mandag, tirsdag og onsdag 4.-6. september kl. 9.00-12.00 og er for den ældste årgang i børnehaverne i Viborg Kommune. Formålet med Naturfesten er at styrke fællesskabet og følelsen af at være en del af noget større ved at samle mange børn på én dag, samtidig med at der sættes fokus på et fælles naturtema. 

Årets tema ”Livet i vandet” tager afsæt i bogen ”Lille Myr” af forfatteren Benji Davies, som er en fortælling om en lille haletudse i den store mørke sø, hvor den farlige Gavflab lurer. En efter en forsvinder Lille Myrs større søskende, men hvor forsvinder de egentlig hen?   

Teater, stomp og kunstworkshop 

Nogle børn vil komme til at se teaterstykket om Lille Myr opført af Teatret st. tv., og nogle børn vil indgå i en kunstnerisk workshop. Havpapir, sprøjtevand, naturfarver, fikse-print og blomsterpap er nogle af de materialer, som børnene udforsker, mens de leger, former og finder på undervejs i en workshop med kunstner Susanne Ahrenkiel. 

Derudover vil børnene også deltage i en Stomp-workshop, hvor de spiller på murerspande og sammen skal finde en fælles rytme under ledelse af den lokale musiker Kim Stomp. 

Fakta Grønne Sammen 

14.000 børn og unge fra Viborg Kommunes dagtilbud og skoler deltager i emneugerne Grønne sammen i uge 36 og 37. 

Dagtilbud 

  • 12 forskellige læringsforløb til dagpleje, vuggestue og børnehave 
  • 59 børnegrupper deltager i læringsforløb over to uger. 

Kontaktinfo 

Mads Bruun Davidsen, projektleder Grønne Sammen, T: 87 87 66 85 

Britt Roslyng, kommunikationskonsulent, T: 87 87 10 06