Lars Holm

Over to dage har Den Grønne Festival med gæsteforedrag, stande og underholdning fyldt Nytorv med gæster, der er blevet klogere på en mere grøn hverdag.

Med to scener og 40 stande har festivalen budt på en mangfoldig inspiration til de 5.200 gæster, der besøgte Nytorv fredag og lørdag.

- Det er fantastisk endnu en gang at opleve, hvilket tilløbsstykke Den Grønne Festival er. Jeg bliver rigtig glad, når jeg går rundt og hører alle de mange mennesker stille nysgerrige spørgsmål i standende og ser både børn og voksne blive klogere på, hvordan de derhjemme kan blive lidt mere grønne i dagligdagen. Jeg har i hvert fald selv fået idéer til, hvordan kan give madresterne i køleskabet en ekstra chance, inden de ryger i skraldespanden, siger Katrine Fusager Rohde, formand Børne- og Ungdomsudvalget i Viborg Kommune.

Dans for klimaet

Motor Mille, der er kendt fra DR Ramasjang, trak fulde huse under skylineren lørdag formiddag. Sammen med et veloplagt publikum satte hun med sang og dans fokus på, hvordan vi passer på vores jord.

Efter Motor Milles optræden gik de mange børn på opdagelse sammen med deres forældre i standende. Her kunne de prøve en klimahat, smage ærter, tegne håb for fremtiden og meget mere.

Den Grønne Festival er i høj grad båret af lokale aktører, der deler ud af deres viden grønne viden i både stande og på scenerne. Lørdag kunne gæsterne blandt andet høre om Den Grønne Bazar, opleve et en sciense-show med Energimuseet og høre om produktion af bæredygtig chokolade.

Yderligere information

Katrine Fusager Rohde, formand Børne- og Ungdomsudvalget T: 24 75 66 64 / M: kroh@viborg.dk

Søren Aakjær, Direktør i Børn & Unge, T: 87 87 10 00 / M: sjaa@viborg.dk