
Skrallebang giver teaterkoncert til de mindste
Den Grønne Karavane
SKRALLEBANG inviterer de 0-3 årige med på skovtur til deres teaterkoncert. Her vil de gennem sang, leg, bevægelse og fortælling udforske skoven og dens dyr. For hvad bor der egentlig i træernes top, under de mange blade i skovbunden og i søens grønne vand?
Formålet med Karavanen er at skabe en fælles oplevelse for de yngste børn i Viborg Kommune, som sætter fokus på glæden ved naturen. Børnegrupperne samles på tværs af dagplejere og vuggestuer i lokalområdet.

Naturfest på Hald - Livet i vandet
Naturfesten på Hald er for den ældste årgang i børnehaven. I år mødes knap 900 børnehavebørn fordelt over tre dage på Naturskolen ved Hald, hvor de med forskellige briller på anskuer årets tema "Livet i vandet".
Temaet giver mulighed for at se nærmere på fx små og store vanddyr, haletudser, udvikling fra haletudse til frø og livet i vandet generelt
Til Naturfest sætter vi hvert år et naturtema i centrum, og ser på og arbejder med det fra forskellige perspektiver:
- Fra naturvejlederens perspektiv
- Fra et kulturelt perspektiv gennem enten teater eller en kunstworkshop
- Fra det nære perspektiv med barnets egne kendte pædagoger i naturen
- Fra fællesskabets perspektiv, hvor børnene får en stor stomp-musikalsk oplevelse, som viser dem energien af at gøre noget sammen i flok.

Lodshans - et renovationseventyr
Elever i 1. klasse kan komme til en teateroplevelse, der fortæller historien om Viborg Kommunes nye affaldssorteringsplan.
Efter forestillingen skal eleverne lave parkour-slange, hvor de kommer rundt i hele GAME Streetmekka.

Børnefestival på Naturskolen
Alle elever i 2. og 3. klasse kan se frem til en børnefestival på Naturskolen ved Hald som afslutning på Grønne Sammen.
Formålet er at give eleverne en oplevelse af at være fælles om Grønne Sammen.
Sigurd Barrett optræder til festivalen med et bæredygtighedsshow, der tager afsæt i otte tematikker. Eleverne skal sammen med Sigurd synge Grønne Sammens helt nye bæredygtighedssang.
Derudover får nogle elever fornøjelsen af et stjerneløb med fokus på virksomheder, der arbejder med bæredygtighed, mens andre skal på en workshop, hvor kreativitet og sanserne kommer i spil.

Energimuseet i Tange
Skal vi leve mere bæredygtigt, giver det god mening at se på, hvordan vi kan reducere vores forbrug.
I løbet af Grønne Sammen-ugen besøger alle 6. klasseelever Energimuseet i Tange. Her får de indblik i verdensmål nr. 7; Bæredygtig energi og verdensmål nr. 12: Ansvarlig produktion og forbrug.
I løbet af fire timer, deltager eleverne i tre workshops:
- LEGO Spike og havvindmøllerne
- Fotomaraton
- Spillet om Klima

Projekt Edison
Elever i 7. klasse deltager i den landsdækkende opfinderkonkurrence Projekt Edison.
Under overskriften “Vi skaber energi” producerer eleverne et pitch med et løsningsforslag, som de viser til den store konkurrencedag på Midtbyens Gymnasium foran dommere fra det lokale erhvervsliv, politikere og kendte iværksættere.
Formålet er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces tidligt i deres skoleforløb og måske vække en interesse for entreprenørskab og iværksætteri. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne får mulighed for at arbejde selvstændigt og udfolde sig kreativt.

Voices of Tomorrow – Memes for the Future
Viborgs unge skaber en bedre verden med striber på Viborg Gymnasium.
1.000 unge fra Viborgs 8. klasser sætter fokus på menneskets samspil med naturen, vores transport og forbrug – som er en del af Viborg Kommunes klimaplan.
Det sker i en kæmpe workshop, hvor eleverne blandt andet lærer, hvordan en visuel stemme kan se ud, og hvordan de kan udtrykke sig ved hjælp af tegninger og bevægelse.
Eleverne får på dagen glæde af flere spændende oplægsholdere.