Vil I være Grønne Sammen med vores børn og unge?

Viborg Kommune ønsker at fremme og sætte fokus på den grønne omstilling.
Derfor deltager alle børn i kommunens dagtilbud og skoler i uge 36-37 i en årligt tilbagevendende emneuge om grøn omstilling og bæredygtighed. Med andre ord engagerer vi i 2021 ca. 14.000 børn og unge – og deres forældre – i den grønne omstilling. I runde tal er det 10.000 skolebørn og 4.000 børn i dagtilbud.

Vi gennemfører emneugen Grønne Sammen i fællesskab med borgere, erhvervsliv, kulturinstitutioner, frivillige foreninger og kommunale institutioner for, at vi sammen kan fremme udviklingen af et mere bæredygtigt samfund.

Skal projektet lykkes, har vi brug for jer

En vigtig del af emneugen er nemlig, at børnene skal ud af huset og deltage i eksterne besøg og forløb for at blive inspireret, få nye perspektiver på bæredygtighed og måske selv få lyst til at engagere sig i den grønne omstilling.

Vi håber derfor, at I har lyst til at være vores samarbejdspartnere i Grønne Sammen og åbne dørene og/eller komme ud på skoler og dagtilbud i uge 36-37 og fx:

 • Modtage besøg hos virksomheden et par timer
 • Holde korte oplæg (virtuelt eller fysisk) for elever
 • Dele en video/film/materialer om jeres virksomheds arbejde med bæredygtighed.

Når I deltager, er I med til at skabe en grøn generation, som med viden, håb og kompetencer udi bæredygtighed er klædt på til fremtiden.

Læs venligst mere i vedhæftede vejledning om, hvordan I bliver samarbejdspartner, hvad det indebærer samt om visionen for Grønne Sammen.

Bliv samarbejdspartner

Vi inviterer jer, fordi I som virksomhed står overfor, er i gang med, eller har været i gang med at arbejde konkret med grøn omstilling. Der er plads til alle, og det er ikke et krav, at I er en 100% bæredygtig virksomhed.

Det vigtige er, at I fortæller, hvad jeres virksomhed laver, hvilke overvejelser I har gjort jer ift. grøn omstilling, hvad I konkret har gjort og overvejer at gøre. På den måde kan vores børn og unge få et indblik i, hvordan der arbejdes med grøn omstilling på virksomheder, og hvilke udfordringer og muligheder det giver.  

Når I tilmelder jer som samarbejdspartner i Grønne Sammen, siger I ja til at tilbyde oplæg, besøg hos eller fra skoler og dagtilbud, eller anden form for deltagelse om et emne relateret til grøn omstilling og/eller bæredygtighed for vores børn og unge i uge 36-37 i 2021.

Tilmelding og kontakt

Du tilmelder dig ved at lave en kort beskrivelse af, hvad I ønsker at byde ind med til til Grønne Sammen 2021. Send beskrivelsen til konsulent i Børn & Unge Line Barbara Pedersen libpe@viborg.dk senest den 4. maj.

Har du spørgsmål eller brug for sparring, er du velkommen til at ringe eller skrive til Line Barbara Pedersen på M: libpe@viborg.dk / T: 20 80 11 84.

Rammer for samarbejdet

 • I bestemmer selv, hvor meget I vil deltage; herunder hvilke dage, for hvor mange og for hvilke aldersgrupper osv.
 • Viborg Kommune hjælper gerne med både udvikling og beskrivelse af det, I ønsker at deltage med.
 • Oplæg/besøg kan evt. målrettes specifikke aldersgrupper. På den måde kan I byde ind til netop den aldersgruppe, hvor jeres viden og indsigt er stor og kan gøre en forskel. Børnene vil være i alderen 0-16 år.
 • Oplæg/besøg kan foregå hos jer, i dagtilbud eller på skolerne.
 • Oplæg/besøg formidles gennem hjemmesiden KLC Viborg. Her kan I også finde eksempler på, hvordan andre virksomheder har beskrevet deres tilbud for børn og unge.
 • Alle tilbud om oplæg, besøg og andre aktiviteter præsenteres for skoler og dagtilbud den 1. juni 2021 via hjemmesiden. Herefter bliver det muligt for lærere og pædagoger at booke de forskellige tilbud. I får besked sidst i juni om, hvem der har booket, det I tilbyder og hvornår, så I kan planlægge i god tid.
 • Vi bestræber os på at sikre mange tilbud til alle børn og unge, samt at alle aktiviteter er gratis for vores skoler og dagtilbud.
 • Viborg Kommune sørger for transport af børn og unge.