Grønne Sammen er en årlig tilbagevendende begivenhed, hvor vi sætter fokus på grøn omstilling og bæredygtighed. Med Grønne Sammen vil vi inspirere hinanden til, hvordan vi kan ændre vores vaner og være mere grønne og bæredygtige i hverdagen.  

Opblomstringen af Grønne Sammen 

Vi ønsker at inddrage og engagere vores borgere fra en tidlig alder. Derfor startede Grønne Sammen som emneuger i uge 36-37 i dagtilbud og skoler. Her beskæftiger 14.000 børn og unge fra alle kommunens dagplejere, børnehuse og folkeskoler sig med bæredygtige tanker, ideer, muligheder og handlinger. 

Da Grønne Sammen så dagens lys i 2020, blev konceptet testet af på udvalgte skoler og dagtilbud. Allerede året efter bredte vi Grønne Sammen ud til alle skoler og dagtilbud i Viborg Kommune.  

I år skal flere med.  

Grønne Sammen for dig og mig 

Som noget nyt i år kan du også deltage i Grønne Sammen i uge 37 – enten som gæst til de mange aktiviteter eller ved selv at dele ud af din viden og dine erfaringer.  

Fra mandag den 12. september til søndag den 18. september vil hele Viborg lyse grønt, når du kan komme til Grønne Arrangementer rundt om i kommunen.  

Det hele kulminerer med Den Grønne Festival i Viborg bymidte fredag den 16. september og lørdag den 17. september. Her kan du opleve inspirerende oplæg, workshop og underholdning fra Den Grønne Scene eller gå på opdagelse i De Grønne Stande på festivalpladsen..  

Grønne Sammen – en del af noget større 

Grønne Sammen spiller ind i Viborg Kommunes Sammenhængsmodel, hvor et af målene netop er at skabe en miljømæssig, økonomisk og bæredygtig udvikling.  

Grønne Sammen er en del af Den Grønne Omstilling, der et katalog over bæredygtige indsatser. 

Læs om Den Grønne Omstilling.