Jesper Lauritsen er ansat som projektchef for Grønne Sammen i Viborg Kommune. Foto: Britt Roslyng

Jesper Lauritsen er uddannet cand.mag. i politik, administration og historie suppleret med en master i offentlig ledelse. Han har senest været ansat som afdelingsleder i specialsektoren i Region Nordjylland. Han kommer også med erfaring fra Hjørring Kommune, hvor han har været chef for Naturmødet - et folkemøde med fokus på naturen, der hvert år tiltrækker 30.000 besøgende. Tidligere har han været teamleder i Natur i Hjørring Kommune.

- Vi har store ambitioner om at udbrede Grønne Sammen til endnu flere i Viborg Kommune. Med Jesper har vi fundet en stærk projektchef. Han har et omfattende netværk og kommer med konkrete erfaringer, som kan gøre vores ambitioner til virkelighed. Vi glæder os til at byde Jesper velkommen, siger Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune.

- Jeg glæder mig til med Grønne Sammen at sætte fokus på en af vores tids vigtigste opgaver, nemlig den grønne omstilling. Og jeg frem til at samarbejde med erhvervsliv, kulturinstitutioner og andre med grønne ambitioner for på den måde at bidrage til, at Grønne Sammen når ud til endnu flere borgere i kommunen, siger Jesper Lauritsen, kommende projektchef for Grønne Sammen.

Spændende arbejdsopgaver

Som projektchef på Grønne Sammen skal Jesper blandt andet arbejde med at:

  • initiere og koordinere indsatser inden for Grønne Sammen
  • motivere, koble og skabe sammenhænge på tværs af aktører inden for erhvervsliv, kulturinstitutioner, uddannelsesinstitutioner, foreninger og kommunale samarbejdspartnere
  • fundraise.

Jesper er 45 år og bor i Aalborg med sin kone og to børn. Fritiden tilbringes blandt andet med cykling, løb og podcast.

Fakta om Grønne Sammen

Da Grønne Sammen så dagens lys i 2020, var det et pilotprojekt med 6 børnehuse og 6 skoler. Allerede året efter deltog alle kommunens dagtilbud og skoler med 14.000 børn og unge i Grønne Sammen.

Nu er ambitionen at invitere hele Viborg Kommune til at være Grønne Sammen og øge den grønne bevidsthed og skærpe opmærksomheden på, hvad borgerne kan bidrage med i forhold til den grønne omstilling. Derfor er der oprettet en ny stilling som projektchef for Grønne Sammen.

Yderligere oplysninger

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, tlf.: 40 78 88 00
Jesper Lauritsen, kommende projektchef i Grønne Sammen, tlf.: 31 32 96 91