Nu bliver Grønne Sammen for alle. Foto: Flemming Jeppesen.

Samtlige 14.000 børn i Viborg Kommunes dagtilbud og skoler havde i 2021 fælles emneuger, hvor børnene hørte, legede og lærte om bæredygtighed og grøn omstilling. Den succes gentager vi igen i år.

Men hvis ambitionerne for udviklingen i kommunen skal nås, kræver det, at alle arbejder sammen på tværs af generationer.

Det er baggrunden for, at Viborg Kommune nu udvider projektet ”Grønne Sammen” fra kun at handle om børn og unge til at fokusere på alle indbyggere i kommunen.

”Det har været en meget positiv oplevelse, at vi gennem de senere år har sat bæredygtighed og grøn omstilling på en fælles dagsorden på tværs af dagpleje, børnehuse og skoler. Det er den succes, vi bygger videre på ved at udvide Grønne Sammen, så vi i år også henvender os til borgere, foreninger, kulturinstitutioner, virksomheder m.fl. i Viborg Kommune,” fortæller borgmester Ulrik Wilbek.

Inspiration og viden

Ligesom tidligere år fokuserer Grønne Sammen i først omgang på at give børn og unge i dagtilbud og skoler mere viden om bæredygtighed og grøn omstilling.

Men som noget nyt følges de to emneuger op af en minifestival, der henvender sig til alle borgere i Viborg Kommune.

Det bliver en festival, der både byder på foredrag og underholdning i form af blandt andre Frank Erichsen der er kendt fra DR-programmet ”Bonderøven”, Ramasjangfiguren Hr. Skæg samt radio- og TV-vært Vicky Knudsen. De kommer med inspiration og viden om, hvordan vi både kan leve mere grønt og spare penge på samme tid.


”De fleste er jo klar over, at det er nødvendigt at handle nu, når det gælder kampe mod klimaforandringer. Men det kan være svært at finde ud, hvad man lige præcis selv kan gøre. Derfor vil vi gerne give inspiration til hverdagen, uanset om det handler om, hvordan man smører en mere bæredygtig madpakke, opvarmer sit hus billigere og grønnere eller hvordan vi i Viborg skal sortere affaldet i fremtiden. Samtidig er det en mulighed for, at borgere og lokalt erhvervsliv kan mødes og snakke om grønne løsninger,” siger Ulrik Wilbek.

Helt unikt

Borgmesteren glæder sig derfor også over, at Viborg Kommune gennem Grønne Sammen styrker fokus på grøn omstilling og bæredygtighed hos alle kommunens borgere.

”Grøn omstilling er noget, der fylder meget for os alle sammen. I Viborg Kommune har et samlet byråd besluttet, at vi vil være ambitiøse i arbejdet med at flytte Viborg på den dagsorden, og derfor håber jeg selvfølgelig også, at borgerne i Viborg Kommune vil bakke op om udvidelsen af Grønne Sammen”, slutter Ulrik Wilbek.