Børn fra børnehaver lærer om insekter på Naturskolen ved Hald.

Flemming Jeppesen

Der bliver fart over feltet, når alle fem- og seksårige børn i Viborg Kommune undersøger krible-krable-universet til Forundringsfestival under Grønne Sammen tirsdag og onsdag i uge 36 og 37 kl. 9.00 - 12.15. I løbet af de 4 dage vil 916 børn komme på oplevelse i naturen ved Hald. 

Sammen med naturvejledere fra Naturskolen skal børnene på opdagelse i skoven. Formålet er at vække børnenes nysgerrighed på naturen ved at kigge på de små dyr, der er omkring os.  

Den står også må musiske oplevelser. Alle skal opleve metamorfose-teatret, der på dramatisk vis fortæller om forvandlingen fra æg til larve, til puppe og til flyvefærdigt dyr. De skal også på oplevelse med bæredygtighedsklovnen Luni Smil. 

 

Afslutning med stomp og klovnerier 

Dagen slutter med en fælles koncert, hvor børnene spiller stomp sammen med Luni Smil og stompinstruktør Kim Stomp. Ved at bruge musik og teater får børnene erfaring med insekternes verden gennem flere sanser, end de gør i forvejen. De kan synge om dem og bevæge sig som dem, for på den måde at lære noget helt andet om insekterne. 

 

Fakta læringsforløb under Grønne Sammen 

11.000 børn fra Viborg Kommunes folkeskoler og dagtilbud kan se frem til at deltage i spændende læringsforløb. Herudover er der alle de obligatoriske forløb for enkelte årgange. 

Læringsforløbene bliver udbudt af 43 samarbejdspartnere, der dækker over virksomheder, kulturinstitutioner, foreninger, uddannelsesinstitutioner og kommunale aktører. 

 

I alt er der 53 forskellige læringsforløb. 

 

Kontaktinfo 

Line Barbara Pedersen, pædagogisk konsulent i Viborg Kommune, T: 20 80 11 84 /M: libpe@viborg.dk