Indskolingen slutter Grønne Sammen med et brag af en festival. Det sker på Naturskolen i Hald fredag i uge 36 og 37 fra kl. 9.00 – 12.00. Dagen bliver fyldt med aktiviteter og show med fokus på naturviden og fællesskab. 

Alle klasser har forskellige programmer, så når de næste år skal til festival, oplever og lærer de noget nyt. 

  • 0. – 1. klasse tager på ekspedition i den vilde natur, hvor de undersøger skovbunden og nedbrydningsprocessen. 
  • 2. klasse undrer sig over liv og død i krible-krable-universet. Krible-krable-universet er udviklet af DR Ramasjang og Naturvejledning Danmark. 
  • 3. klasse bliver klogere på grønne jobs og møder ”rigtige” mennesker, der arbejder med skovbrug, naturpleje og grøntsager. 

Børnefestivalen er obligatorisk for 2. og 3. klasserne, mens det er frivilligt for 0. og 1. klasser at deltage. 

 

Kæmpe stomp-koncert 

Når en hel årgang stiller op med pinde fra skoven og spande for at give en stomp-koncert, handler det om at skabe en følelse af fællesskab. Men det handler også om at give den gas, holde rytmen og have det sjovt sammen. 

Stompkoncerterne kan opleves de to fredage kl. 9.15 – 12.00 ved Hald Hovedgaard. 

 

Fakta læringsforløb under Grønne Sammen 

11.000 børn fra Viborg Kommunes folkeskoler og dagtilbud kan se frem til at deltage i spændende læringsforløb. Herudover er der alle de obligatoriske forløb for enkelte årgange. 

Læringsforløbene bliver udbudt af 43 samarbejdspartnere, der dækker over virksomheder, kulturinstitutioner, foreninger, uddannelsesinstitutioner og kommunale aktører. 

 

I alt er der 53 forskellige læringsforløb. 

 

Kontaktinfo 

Thora Bundgaard Sørensen, pædagogisk konsulent i Viborg Kommune, T: 87 87 10 72 / M: tsoer@viborg.dk