Over to dage er der blevet delt viden, netværket, debatteret og udvekslet erfaringer om, hvordan man kan blive grønnere i hverdagen.

Fra scenen har festivalgæsterne kunne høre oplæg med blandt andre Frank Erichsen, Vicky Knudsen og forsker Jørgen Eivind Olesen, der har fortalt om sunde græsarealer, fugle og bæredygtigt landbrug. Festivalgæsterne har også kunnet gå på opdagelse i de 21 omkringliggende stande, hvor de kunne høre om bæredygtig energi, smage cupcakes med melorme og meget meget andet.  

 - Det har været helt fantastisk at opleve den opbakning, der har været til festivalen. Det gælder både fra festivalgæsterne, mens også fra alle dem, der har haft en stand eller holdt oplæg på scenen eller speakers corner. Vi kan kun være tilfredse og kalde det en succes, siger Søren Aakjær, direktør i Børn & Unge, Viborg Kommune.

Formiddag for børn

Programmet var lørdag formiddag tunet ind på børnefamilier, hvor Ramasjangfiguren Hr. Skæg skød dagen i gang. Med kendte sange som ”Første skoledag” og ”Skæg med matematik” satte han gang i de ca. 1.500 fremmødte.

Efterfølgende var der workshop med inspiration til børnefamiliers grønne madpakker. Fra scenen lavede pigerne fra Mummum grønne frikadeller. Foran scenen stod et langbord med rugbrød, humus, grønsager og andre grønne sager, som de omkring 50 børn pakkede til madpakker.   

Bæredygtig scenografi

Langt de fleste materialer på pladsen er enten upcycled, genbrugt eller bygget med henblik på flergangsbrug, mens alt grønt enten kommer fra Hjultorvet eller er lejet ind og bliver plantet ud igen bagefter.   

Kontakt:

Søren Aakjær, direktør i Børn & Unge, tlf.: 87 87 10 00